Privacy policy

JOUW Privacy PRIMEERT

INKO is een inspirerende plek waar ambacht, passie, creativiteit en redelijk wat inkt samenvloeien. Om ervoor te zorgen dat jij zo vlot mogelijk aan de slag kunt met ons online printplatform, gebruiken ook wij graag je persoonsgegevens en cookies. Uiteraard gebeurt niets zonder jouw toestemming. Daarom: een woordje uitleg, ten dienste van jouw privacy.

 

WELKE GEGEVENS BEWAREN WIJ?

Wat willen we weten?

En waarom?

Voor- en achternaam

Om je persoonlijk aan te spreken en je bestellingen op naam te kunnen zetten.

Adres en woonplaats

Voor onze koeriers, zodat ze op de juiste plek aanbellen met je bestelling.

Telefoonnummer

Zijn er vragen bij een bestelling, dan is het handig dat we je zo snel mogelijk kunnen bereiken.

Betaalgegevens

Bestellingen betaal je via de beveiligde betaalomgeving van Adyen. Is een betaling gelukt, dan vernemen wij dat meteen. Kies je ervoor om achteraf te betalen? Dan slaan we geen betaalgegevens op.

IP-adres

Safety first: je IP-adres wordt gebruikt om je INKO-account te beveiligen.

E-mailadres

Je e-mailadres is handig om te communiceren over je bestellingen, voor de facturatie en het contact met de klantenservice. Heb je aangegeven dat je graag acties en nieuws ontvangt? Dan krijg je ook die per e-mail. Daarnaast heeft je e-mailadres een veiligheidsfunctie: je kunt ermee inloggen en je wachtwoord herstellen.

 

 

WAAR GEBRUIKEN WE JOUW GEGEVENS VOOR?

Dienst

Uitleg

Klantenservice

Heb je vragen? Dan kun je ons bellen, e-mailen, met ons chatten of ons een berichtje sturen via social media. Van al die gesprekken maken we notities, zodat je jouw verhaal geen twee keer hoeft te vertellen. Verder analyseren wij alle gesprekken, zodat wij onze hulpkanalen kunnen blijven optimaliseren. Soms nemen we bijvoorbeeld een telefoongesprek op en gebruiken we het als trainingsmateriaal. Is dat het geval, dan laten we je dat zeker op voorhand weten.

Mijn account

Bij het plaatsen van een bestelling verschijnen je contactgegevens, zodat je alles niet elke keer opnieuw moet invullen.  Welke contactgegevens je precies opslaat, dat kies je zelf in je INKO-adresboek.

Bestelgeschiedenis

Alle bestellingen die je plaatst, koppelen we aan je account. Zo behoud je op elk moment een goed overzicht. Iets waar ook onze klantenservice je dankbaar voor is, mocht je een vraag hebben over een bestelling.

Commerciële mailingen

Blijf je graag op de hoogte van acties en nieuws? Dan ontvang je onze nieuwsbrieven in je mailbox, als je dat zo hebt aangegeven. Verander je na verloop van tijd toch van mening? Dan kun je je eenvoudig afmelden via de link onderaan de mailing.

Verbetering

Wij leren graag uit onze fouten: is er ooit een klacht geweest, dan bewaren we die, samen met de afhandeling ervan. Op die manier kunnen we nagaan waar bepaalde acties vastlopen of waarom je bepaalde info niet snel genoeg vindt. Op basis van die bevindingen voeren we dan aanpassingen door, zodat onze service er alleen maar beter op wordt.

Fraudepreventie

Om fraude te voorkomen kan het noodzakelijk zijn om klantgegevens te controleren, zoals een bezorgadres.

Zakelijke klanten en partnerprogramma

Ook de gegevens van bedrijven en hun contactpersonen slaan we op. Uiteraard behandelen we ze met dezelfde zorg als de persoonsgegevens van particulieren.

 

BEWAREN EN BEVEILIGEN

Wij houden je gegevens niet langer bij dan nodig. Dat wil zeggen: zolang wij voor jou aan een opdracht bezig zijn. Daarna bewaren we alles nog even, mocht je op korte termijn nog een extra bestelling doorgeven. Opgenomen telefoongesprekken worden na 30 dagen verwijderd.

Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonsgegevens, zodat je veilig kunt bestellen. Daarom hebben we zoveel mogelijk passende beveiligingsmaatregelen getroffen zoals encryptie door een SSL-layer.

 

DELEN VAN PERSOONSGEGEVENS

Je persoonsgegevens delen met derden? Dat doen we nooit, op enkele uitzonderingen na, als het echt niet anders kan. Zo moeten we je gegevens soms doorspelen aan leveranciers om je opdracht te kunnen afwerken.

Woon je niet in de Economische Europese Ruimte (EER), maar plaats je wel een bestelling? Dan kan het zijn dat we je gegevens moeten doorgeven aan een leverancier buiten de EER. In dat geval komen we formeel overeen dat deze leveranciers een verwerkingsniveau waarborgen in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de juiste beveiligingsmaatregelen hebben getroffen.

VERZOEK MET BETREKKING TOT JE PERSOONSGEGEVENS

Over je persoonsgegevens heb jij het eerste én het laatste woord. Wil je weten welke info wij bijhouden? Dan kan je daar op elk moment naar vragen. Wens je wijzigingen door te voeren of info geheel of gedeeltelijk te laten verwijderen? Jij beslist, wij doen het nodige.

Volgende informatie krijg je altijd van ons als we je persoonsgegevens verwerken:

  • welke persoonsgegevens INKO van jou heeft
  • waarvoor we ze gebruiken
  • aan wie je persoonsgegevens eventueel zijn doorgegeven
  • hoe we eraan gekomen zijn

 

Wil je inzage in de persoonsgegevens die wij hebben opgeslagen, of een correctie of verwijdering doorvoeren? Stuur een e-mail met een kopie van je identiteitsbewijs naar privacy@inkopaper.com. We reageren zo snel mogelijk - maximaal binnen de vier weken.

 

Noot:

Je hebt ook recht om een klacht in te dienen over de verwerking van je persoonsgegevens bij de toezichthoudende Autoriteit Persoonsgegevens. Dat doe je via de website van de Autoriteit.

WIJZIGINGEN

We hebben het recht om dit privacy statement op elk moment te wijzigen. Zijn er veranderingen? Dan lees je erover op deze pagina.

 

De laatste wijziging is doorgevoerd op 23 mei 2018.

 

INKO BV
Zandvoortstraat 6
hello@inkopaper.com
++32 (0) 15 330 444 

COOKIES

Maak je gebruik van onze website of app, dan plaatsen wij cookies: kleine bestanden die worden opgeslagen op de harde schijf van je computer, tablet of smartphone en zo je surfervaring verbeteren. We onderscheiden drie types: functionele, analytische en marketing-cookies. Die laatste gebruiken we niet, waardoor je er geen toestemming voor hoeft te geven.

FUNCTIONELE COOKIES

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld in te loggen en producten in je winkelwagen te plaatsen. Eigenlijk kan onze website niet zonder: ze versoepelen het navigeren en maken dat functies doen wat ervan verwacht wordt.

Naam

Toelichting

Houdbaarheid

Bestandsnaam

Delen

Taal

Deze cookie onthoudt je taalkeuze, zodat je niet telkens weer je voorkeur moet ingeven.

Deze cookie wordt na één jaar verwijderd.

 

We delen je informatie niet met derden.

 

 

ANALYTISCHE COOKIES

Alles kan beter, dus ook onze website. En daar helpen analytische cookies volop bij: zij leren ons hoe jij onze website gebruikt. Info die wij dan weer gebruiken om ons online verhaal constant te optimaliseren.

Naam

Toelichting

Houdbaarheid

Bestandsnaam

Delen

Google Analytics

Hoe vind je ons op het internet en hoe gebruik je onze website? Dat leert Google Analytics en die kennis zetten we in om onze sites te verbeteren. Deze cookies leveren dus belangrijke data, die in jouw voordeel zijn.

Deze cookie wordt na maximaal 2 jaar na je laatste bezoek verwijderd.

 

Google deelt geen anonieme data met derden.

MARKETING-COOKIES

Wat niet is, kan nog komen, maar voorlopig maken wij hier geen gebruik van.

VERWIJDEREN

Toestemming gegeven voor bepaalde cookies, maar na verloop van tijd toch van mening veranderd? Je kan je akkoord op bepaalde cookies op elk moment intrekken en ze verwijderen via de instellingen van je browser. Weet wel dat alleen jij cookies kunt verwijderen, aangezien ze op jouw computer of smartphone zijn opgeslagen.